Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

Categorie├źn
Categorie├źn 

Cryptolocker virus: zijn uw gegevens veilig?

U heeft het ongetwijfeld in de media opgemerkt: het cryptolocker virus is weer opgedoken. Dit agressieve virus verspreidt zich via bijlagen in e-mails en voorkomt, na infectie, de toegang tot de gegevens op uw pc en/of in uw netwerk. Het virus versleutelt uw bestanden en vraagt vervolgens losgeld om deze terug vrij te geven.

Hoe kan u zich het beste beschermen tegen soortgelijke virussen:

  • Maak gebruik van een up-to-date besturingssysteem én antivirusprogramma. Installeer dus tijdig (of automatisch) de laatste nieuwe updates.
  • Open geen verdachte e-mails en/of bijlagen.
  • Zorg voor een goede back-up van uw gegevens. Merk op dat een lokale back-up nog steeds het risico loopt om geïnfecteerd te worden!

Bent u een nieuwe Daktari-gebruiker of schakelde u reeds over naar de cloud? Dan heeft u niets te vrezen: Daktari maakt automatisch gebruik van onze veilige, robuuste cloud oplossing met automatische online back-ups. Maakt u nog gebruik van een lokale of zelfbeheerde server? Neem dan geen onnodige risico’s en contacteer ons voor de overzetting naar de cloud.

Ook voor vragen omtrent uw hardware, software, netwerk en de veiligheid ervan kan u bij ons terecht: wij voorzien u van een optimale professionele begeleiding.


Terug naar overzicht
 

Waarschuwing

U zal nu doorverwezen worden naar een externe site.
Bent u zeker dat u wilt verder gaan?

Ja Nee