Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

Eerst en vooral willen we u de beste wensen overmaken voor 2017! Via deze nieuwsbrief willen we u op de hoogte brengen van enkele nieuwigheden.

eFact

Tarieven raadplegen

Vanaf 1 januari 2017 mag u als geaccrediteerd huisarts voor een raadpleging 25 euro aanrekenen. Voor een raadpleging tussen 18.00 en 21.00 uur mag u 29 euro aanrekenen. Om de meest courante tarieven voor nomenclatuur te hanteren tijdens het gebruik van de eFact-module, dient u steeds op de knop "Tarieven raadplegen" te klikken voordat u een elektronisch getuigschrift bevestigt. Indien u geen gebruik maakt van "Tarieven raadplegen" wordt er teruggevallen op een interne database die mogelijks niet de meest recente tarieven bevat.

Overzicht gefactureerde prestaties

Indien u een overzicht wenst van uw gefactureerde prestaties (voor bv. boekhoudkundige doeleinden) dan is dit mogelijk via de knop "export gegevens" in de facturatie-module. Alle informatie hieromtrent vindt u in onze online handleiding onder sectie "eFact: inkomsten en remgelden uit derde betaler exporteren".

Elektronisch voorschrift

Vanaf 1 januari 2017, indien Recip-e gebruikt wordt, is het papieren voorschrift niet meer rechtsgeldig. Er dient dan een nieuw document, genaamd "bewijs van elektronisch voorschrift", afgeleverd te worden. Het nieuwe document heeft andere lay-out, moet niet ondertekend worden en dient slechts als technisch middel voor de apotheker om toegang te krijgen tot het elektronisch voorschrift.

Deze nieuwe functionaliteit is momenteel in testfase bij enkele gebruikers en zal voor iedereen beschikbaar zijn vanaf Daktari versie 1.2.19. U mag deze versie in de loop van januari nog verwachten.


Terug naar overzicht
 

Waarschuwing

U zal nu doorverwezen worden naar een externe site.
Bent u zeker dat u wilt verder gaan?

Ja Nee