Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

Categorie├źn
Categorie├źn 

Beste Gebruikers,

 

In het kader van de pandemie van het coronavirus (COVID-19) worden een aantal maatregelen uitgewerkt (zie Orde der Artsen).

Zo wordt een telefonische triage van patiënten die symptomen vertonen van besmetting met COVID-19 aangeraden onder voorwaarden.

De minimumvoorwaarden opdat een aanpak op afstand aanvaardbaar is, houden in dat de arts a) de patiënt en zijn antecedenten goed kent, b) inzage heeft in de medische informatie betreffende de patiënt (medisch dossier) en c) in staat is de continuïteit van de zorg te waarborgen.

Indien de arts meent dat een telefonisch advies volstaat om de risico's voor de patiënt, het medisch personeel en de gemeenschap te beoordelen en indien hij ernstige redenen heeft om aan te nemen dat het volstaat dat de patiënt zich thuis verzorgt, kan hij hem, gedurende de periode van uitzonderlijke maatregelen in verband met deze pandemie, een getuigschrift verstrekken op basis van de telefonische anamnese en niet noodzakelijk van een fysiek onderzoek (wat gepreciseerd dient te worden in het getuigschrift). In dit getuigschrift attesteert de arts dat hij de patiënt aangeraden heeft de woning niet te verlaten om reden van vermoeden van besmetting met COVID-19.

De arts noteert in het dossier van de patiënt dat hij telefonisch contact gehad heeft met de patiënt, de raadgevingen die hij hem verstrekt heeft en de eventuele afgifte van een getuigschrift.

Voor alle daktari gebruikers stellen wij een ongeschiktheidsattest voor teleconsultatie COVID-19 ter beschikking.

https://download.daktari.be/corona_nl.doctari

https://download.daktari.be/corona_fr.doctari

 

Graag verwijzen wij ook nog naar clickdoc. We stellen deze tool voor teleconsultaties gratis ter beschikking tijdens deze pandemie.

Meer informatie kan u vinden op https://www.cgm.com/be/corona_1/video_clickdoc.nl.jsp of u kan ons mailen op corona.be@cgm.com.

 

 

compugroup medical belgium


Terug naar overzicht
 

Waarschuwing

U zal nu doorverwezen worden naar een externe site.
Bent u zeker dat u wilt verder gaan?

Ja Nee