Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

De eenheid in een posologie is onveranderbaar omdat deze meegeleverd wordt met de CNK-code van het medicijn. De reden hiervoor is om te voorkomen dat het foute medicijn wordt voorgeschreven. 

Indien u de eenheid toch wilt aanpassen kan u altijd op het rechterpijltje klikken als u op de posologie staat. In het lijstje dat u dan krijgt kan u eenheid wel aanpassen. U kan van hieruit ook beslissen de nieuwe posologie in te stellen als de standaardposologie.

Wanneer een posologie niet correct/volledig is ingevuld zal het oranje kleuren. Een volledige posologie bevat: X aantal compr., X aantal keer per dag en X aantal dagen lang.

Daktari gaat bij het afdrukken van uw voorschriften de afleverdatum van elke medicatie berekenen. Vervolgens gaat hij de gelijkaardige afleveringsdata proberen te sorteren per voorschrift.

De afleveringsdatum wordt berekend aan de hand van de startdatum van inname. Deze gaat tot 45 dagen terug voor de startdatum van inname. Indien de startdata van de verschillende medicatie zodanig verschillen (bijgevolg de afleveringsdatum ook), dan zal Daktari verschillende voorschriften gebruiken.

Dit kan u oplossen op verschillende manieren. Voor een uitgebreide uitleg kan u op ons forum terecht.

Ja, u kan onder de samenstelling van de bereiding nog bij noteren hoeveel compr, gr, cl, ... er van de bereiding moet gemaakt worden. 

Bij “Beheer” → Instellingenkan u onder het tussentiteltje “eHealth” de opties “Het Opvolging-paneel tonen” en “De Recip-e status d.m.v. een kleurindicatie tonen in deelcontacten” aanvinken. Er zal zich nu een nieuwe tab openen die toelaat om tot twee maanden terug als uw voorschriften te bekijken. Verder zal de achtergrondkleur van de voorgeschreven geneesmiddelen weergeven of het geneesmiddel is opgehaald of niet.

Dit doet u door rechtklik te doen op een voorschrift waarvoor u Recip-e heeft gebruikt. U kan nu annuleren kiezen. Dit zal het digitaal verzonden voorschrift annuleren. Alternatief kan u ook via het "opvolg-paneel" het voorschrift opzoeken en annuleren.

 

Waarschuwing

U zal nu doorverwezen worden naar een externe site.
Bent u zeker dat u wilt verder gaan?

Ja Nee